Kedvezményezett:

GINOP-2.1.8-17-2018-02463

A kedvezményezett neve: EZÜSTFENYŐ-KER Faipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: Az Ezüstfenyő-Ker Kft. versenyképességének növelése adaptív innováció révén
A szerződött támogatás összege: 29 009 726,- forint
A támogatás mértéke: 50%
A projekt tényleges befejezési dátuma: 2019. július 23.

A projekt tartalmának bemutatása:

Jelen pályázatból egy HOLZ-HER LUMINA 1594 Automatic Industry élzárógépet és egy anyag visszaszállító gépet szerzett be az Ezüstfenyő-Ker Kft. Az élzárógép egy újfajta ragasztástechnológiai megoldást tesz lehetővé egy másabb ragasztóval (vízálló), ezáltal matt vagy magasfényű bútorlapok összeragasztása során nem kenődik szét a ragasztó az anyagon, illetve sokkal kisebb az élzáró anyag és a bútorlap között a ragasztórés. Az anyag visszaszállító gép pedig emberi erőforrás igénye nélkül tud nehéz faipari bútorlapokat az alapanyagok megmunkálása idején a megfelelő ütemben görgősoron “adagolni”, illetve a megmunkáláshoz szükséges ütemben szállítani, végül pedig a kész munkadarabokat kiadni. Célja, hogy megszüntesse a kézi anyagmozgatást, gyorsítsa a gépek kiszolgálását és maximalizálja a kihozatalt. Összességében az élzáró és a visszaszállító gépek használatával magasabb szinten megmunkált terméket tudunk előállítani.

GINOP-2.1.8-17-2018-02463(Nagyobb méret megtekintéséért kérem, kattintson a képre! A kép felugró ablakban nyílik meg.)
 

EzüstFenyő Kft. Pályázat

Kedvezményezett:

EZÜSTFENYŐ-KER Faipari és Kereskedelmi Kft. 
2225 Üllő Zsarókahegy utca 2.
Nemzetgazdasági Minisztérium, mint Támogató által kiadott:

„Mikro- , kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő  beruházásainak támogatása „Hozzáadott érték növelését szolgáló beruházás” című GINOP-1.2.2-16-2017-00996 jelű támogatási kérelmét 29 759 880 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte. Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi  költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatással  finanszírozza. 

A támogatási kérelem azonosítója:  GINOP-1.2.2-16-2017-00996
A projekt fizikai befejezésének dátuma:  2018. 06. 25. 
A projekt megvalósításának helyszíne:  4030 Debrecen Lónyai utca 32.
A szerződött támogatás összege:  29 759 880 Ft.
A projekt összköltsége:  59 519 760 Ft.
A Támogatás intenzitása:  50,00 %

A PROJEKT tatalmának bemutatása:

Beszerzett eszközök: 1 db CSF lemezraktározó, mely egy automatikus falemez raktározó, adagoló rendszer. Teljes raktárvezérlés, raktár – és anyagkezelés, adagolás, maradék visszavezetés, blokkraktározás, kapcsolódás központi informatikai programokhoz, funkciókkal bír. Az 1 db  csavarkompresszor a gépek levegő igényét elégíti ki. Az 1 db HOLZ-HER EVOLUTION 7405 4mat Edition függőleges CNC megmunkáló központ. A szabott, élzárt lemezeket, mint félkész termékeket precíziósan vágja, marja, falcolja, nútolja, kialakítja a tipli helyeket, mintákat tud gravírozni a lapba. 1 db NESTRO porelszívó berendezés, mely több gépnél keletkező por elszívására alkalmas. 

Új termékként készre szerelhető elemes bútorok gyártása indul el. Az asztalosok, közvetlenül az üzemből megrendelőikhez tudják szállítani a terméket, és helyben összeszerelni, ami jelentős költség és idő megtakarítás számukra. A CNC gép segítségével egyedi igényeket lehet kielégíteni. A beszerzendő gépek energiatakarékosak, ami fajlagos költségcsökkentést eredményez. A pontos megmunkálás miatt, kevesebb hulladék keletkezik, ami faanyag megtakarítással jár. A munkavédelem, balesetvédelem feltételei javulnak az üzemben. A dolgozói állomány munkaellátottsága nő, ez által a projekt munkahely megtartáshoz járul hozzá.

(Nagyobb méret megtekintéséért kérem, kattintson a képre! A kép felugró ablakban nyílik meg.)